Iskolánkról

Csibész Kutyaiskola - Travel Art Bt.
 
Az iskolánk azért alakult, hogy segítse a gazdákat abban, hogy kialakíthassanak egy olyan életmódot, melyben kutyájuk megőrizheti egészségét, kiegyensúlyozott, teljes életet élhet. Az általunk alkalmazott módszert Korom Gábor vezető kutyakiképző irányításával a Népszigeti Kutyaiskolában alkották meg, sok éves kutatás eredményeként. Segítségével lépésről-lépésre egyszerűvé és átláthatóvá igyekszünk tenni az ember és a kutya viszonyát a farkasfalka szabályainak felhasználásával.
      
Tanfolyamunkon hét hétvége alatt segítünk Önnek abban, hogy meglévő problémái megoldódjanak, illetve megtanítjuk arra, hogy a későbbi felmerülő problémákat kezelni tudja. Az "ösztönkezelés - tanítás - életmód" hármas egysége segíti a gazdákat abban, hogy mind önmaguk, mind kutyájuk kiválóan élvezhesse az együttléteket.
 
Az "ösztönkezelés" során a gazdák megtanulják, hogy hogyan rendezhetik kapcsolatukat a kutyájukkal úgy, hogy a kutyus nem érti félre őket, hiszen saját nyelvükön kommunikálnak velük. Hogyan  legyenek azok a tiszteletre méltó vezetők akikre kutyájuk mindig is vágyott.
 
A "tanítás" során csak pozitív megerősítést alkalmazunk, ehhez segítségül a klikkert használjuk. Mellőzünk mindenféle erőszakot, kényszert (rángatás, fojtó nyakörv) ebben a folyamatban, így a tanítás élmény mind a kutyus, mind a gazda számára.
 
Az "életmód" kialakításában nagyon fontos figyelembe venni, hogy megváltozott életünk színtere, már nem járunk vadászni, hogy négylábú barátaink képességeit kiaknázhassuk. Ellenben beköltöztünk városainkba, ahol kutyáink nem tudják levezetni nap mint nap felgyűlő energiáikat. Itt válik fontossá a felelős gazda magatartása, aki biztosítja az állat számára szükségleteinek kielégítését a rendszeres nagy séta, valamilyen kutyás sport, vagy egy vizsgára, versenyre felkészüléssel.
 
Magyarországon évente több mint ezer elégedett gazda sajátítja el ezt az új módszert, melyet most már Újszegedtől 4 km-re Deszken a 43. főút mellet, egy 2000 m2-es zárt pályán, kutyáját biztonságban tudva, Ön is megtanulhat.

Beiratkozás tanfolyamokra

Alapfokú és haladó tanfolyamot indítunk 2019. január 19-én, szombaton.
Beiratkozás 2019. január 12. szombat, délelőtt 8.30-tól.

Aktuális

 • Tanfolyamok +

  Alapfokú és haladó tanfolyamot indítunk 2019. január 19-én, szombaton. Beiratkozás 2019. január 12. szombat, délelőtt 8.30-tól. Read More
 • Vizsgák +

  Legközelebbi vizsga 2017. tavasz-nyár (pontosabb időpont hamarosan) K99 1-3-as szint. Magasabb szintű vizsga igényét kérjük legalább négy héttel a vizsga Read More
 • Előadások, rendezvények +

  Feltöltés alatt... Read More
 • Bemutatóink +

  2017 05.19. péntek 17:00 - Gellért szabadidő központ 05.20 szombat 13:00 - Hattyas sor 05.28 vasárnap - Liget, gyermeknap 05.28 vasárnap - Kiszombor óvoda Read More
 • Helyszín +

  Iskolánk jelenleg csak Újszegeden, a Partfürdő területén működik. Read More
 • 1